Eat

Wereldwijd is er een tekort aan eiwitten. Traditionele bronnen zijn ontoereikend om aan de wereldwijde groeiende vraag te voldoen zonder grote impact te hebben op de landbouwgronden en schade toe te brengen aan ecosystemen. Daarom is er in toenemende mate behoefte aan duurzame eiwitbronnen. Insecten kunnen een belangrijke rol spelen om te voorzien in de wereldwijde vraag naar duurzaam gekweekte eiwitten.  

Insecten zijn erg gezond. Er zitten veel proteïnen in. Ook aan het produceren van insecten zitten veel interessante aspecten. Wist u bijvoorbeeld dat er slechts 40% van de energy footprint van vergelijkbaar eiwitrijk voedsel nodig is voor het produceren van insecten?

Maar welke insecten kun je eten en hoe smaken ze? Wat is de voedingswaarde van insecten? Is de productie nu echt veel duurzamer dan die van vlees? Bas Godschalk van Insectsforall gaat tijdens een presentatie in op die vragen (en andere vragen die bij u leven) en biedt u de mogelijkheid om vier soorten insecten te proberen.

U kunt het formulier rechts gebruiken om contact op te nemen.

Heeft u een lezing gevolgd en wilt u insecten bestellen? Klik dan hier of hier.

Interesse in een lezing, workshop of proeverij? Neem dan contact op: